Srovnání izolací foukaná, minerální, stříkaná.

V Plzni 20.11.2019
V dnešní době, kdy je na trhu výběr mnoho různých druhů izolací, je velmi těžký výběr vhodného zateplení. Vybrat minerální, foukanou, či stříkanou izolaci? Každá z těchto izolací má své pro i proti. Pojďme si společně říct některé z nich.
Foukaná izolace není vhodná do šikmých střech. Často vlivem gravitace sesedá a vtoří se tak tepelné mosty. Nelze navíc zkontrolovat, zda je nafoukaná v celé konstrukci a zda rovnoměrně. Často je to volená varianta na zateplení bungalovů.
Při montáži minerální izolace nelze nikdy zaručit 100 % těsnost materiálů. Mezi jednotlivými vrstvami mohou vznikat tepelné mosty, přes které se může konstrukce přehřívat v létě či ochlazovat v zimě. Minerální izolace je nasákavá a průvzdušná. Je to naopak nejméně nákladná varianta zateplení a lze ji udělat „svépomocí“.
Stříkaná izolace je dražší než tradiční formy zateplení. I mezi výrobci stříkaných izolací jsou rozdíly a různí výrobci deklarují různé supervlastnosti. Izolace ICYNENE má všechny své vlastnosti deklarované a navíc poskytují 25 letou záruku na stálost vlastností. Nad tím už se vyplatí přemýšlet.

Napsat komentář

Zavřít menu