Proč je dobré zateplit podlahu?

V Plzni 10.12.2019

Teplotní komfort od nohou, chůze naboso doma.. to má ráda většina lidí. Nikdo netouží  po prochladnutí, rýmě, či bolesti kloubů způsobné chladem. 

Podlaha je nedílnou součástí každého domu či bytu a chceme-li dosáhnout maximální akustické a tepelné pohody je nutné podlahu správně zaizolovat. V opačném případě bude podlahou unikat velké množství tepla a vám tak vznikají náklady na vytápění. 

V domě jsou různá kritická místa, která si zateplení zaslouží. Na podlahy či stropy se často zapomíná – to je však chyba. Podlahou může uniknout až 25 % tepla. Izolace ICYNENE tento únik dokáže eliminovat. 

Právě z toho důvodu je vhodné přistoupit k zateplení podlahy. Lze využít zateplení tvrdou pěnou, která se použije v tom případě, že je zatížená celá skladba konstrukce a její součástí není rošt. Častěji se volí zateplení měkkou pěnou do připraveného roštu. Díky svým tepelněizolačním vlastnostem umí skvěle tlumit zvuk. Navíc díky své celistvosti se netvoří tepelné mosty v konstrukci. 

Tímto způsobem lze izolovat také sklep, či suterén, který je vlhký. Izolace ICYNENE je nenasákavá a vhodná na každý povrch. 

Zateplení stropu pěnou Icynene je často využíváno při dodatečném zateplení starších domů nebo při zateplení stropu bungalovů. Izolaci lze aplikovat shora nebo také na strop ve vašem domě nebo i bytě. Pěna Icynene vytváří kompaktní neprůvzdušnou vrstvu a zabraňuje proudění teplého vzduchu do Vašeho domu a zároveň Váš dům dýchá.

 
Zavřít menu