Srovnání neprůvzdušnosti izolace ICYNENE, foukané a minerální izolace

V Plzni 20.10.2019

Při výběru izolace pro váš domov bychom se měli zaměřit na funkčnost zvolené izolace. Na trhu nalezneme značné množství výrobců izolací, od stříkaných, přes foukané po minerální izolace. Každá izolace má své plusy, ale i mínusy a je třeba pečlivě zvážit, která z nich se hodí právě pro vaši střešní konstrukci či podkroví. 

Jednou z výhod izolace ICYNENE H2Foam Lite je neprůvzdušnost. Tuto neprůvzdušnost můžeme přirovnat k materiálů softshell – cítíme se v něm v teple a zároveň nás nic neprofoukne. Pokud bychom na sobě měli vlněný svetr, jsme sice v teple, ale cítíme každý poryv větru. Čím to je? Izolace ICYNENE je díky své otevřené buněčné struktuře a vnitřní členitosti neprůvzdušná. Kdežto skrze izolaci z vaty, i když je aplikována v silné vrstvě, proudí vzduch i vlhkost. 

Srovnání izolace ICYNENE

Na videu níže přinášíme test, ve kterém můžete vidět, jak to funguje v praxi. V nádobách s děrovaným dnem a horním otvorem je umístěna foukaná izolace, izolace ICYNENE H2Foam Lite a minerální izolace. Do nádob je vháněn teplý vzduch. Pingpongový míček, který je umístěn v horní části každé nádoby, pod tlakem vzduchu u foukané i minerální izolace poletuje – teplo (chlad) se tlačí skrze střešní konstrukci ven, naopak u izolace ICYNENE se míček nehne. To svědčí o neprůvzdušnosti této izolace. Teplo ani chlad vlivem tlaku vzduchu neuniká střešní konstrukcí.

Izolace ICYNENE H2Foam Lite tvoří vzduchotěsnou vrstvu i při tlakovém rozdílu 50-60 Pa. Splňuje tímto požadavek na vzduchotěsnost obálky budovy (blower door test) i bez použití parotěsných fólií (igelitu) při difuzně otevřené konstrukci. 

Zavřít menu